Holocén Természetvédelmi Egyesület
„Humán szolgáltatások fejlesztése nemzetközi együttműködésben a kultúráért, a fiatalokért"
EFOP-5.2.2-17 -2017-00064

Helyszín: Parasznya település

Időpont: 2019.06.28

  1. június 28.-án ellátogattunk Parasznya településre. Parasznya Község Önkormányzata is több programot és projektet valósított meg, melyhez a humán kapacitás rendelkezésre állt. Ezen tapasztalataival és kapcsolataival és fizikai infrastruktúrájával szerettünk volna megismerkedni.

Parasznya egy kis Pitypalatty–völgyi település, Borsod-Abaúj-Zemplén megye Miskolci járásában, Miskolctól 16 kilométerre északnyugatra található. A települési identitástudatot növelik az A Parasznyai Ifjúságért Egyesület által szervezett mind a fiatalabb, mind az idősebb korosztályt megcélzó programok: népi hagyományok felelevenítése, kézműves foglalkozások, sport és kulturális rendezvények, a bányász múlt megőrzése, és a környezeti szemléletformálás terén végzett tevékenységük (táborok, ifjúsági klub, szelektív hulladékgyűjtés, energiahatékonysági programok, akciók népszerűsítése). A Pitypalatty Nonprofit Kft. és a Holocén TVE a fenntarthatósággal, klímavédelemmel és környezetvédelmi tevékenységgel kapcsolatban segíti az önkormányzat gyakorlati tevékenységeit. Ezen együttműködés következtében van uborkatermesztés, míg a Parasznyai Művelődési Központ napelemes aszalóval, napelemmel és napkollektorral felszerelt.

A programot az EFOP-5.2.2-17 – Transznacionális együttműködések, Humán szolgáltatások fejlesztése nemzetközi együttműködésben a kultúráért, a fiatalokért c. pályázatból valósítottuk meg.

 

 

Elérhetőségünk:

3525 Miskolc, Kossuth u. 13.;
Tel: 46/508-944;
E-mail: holocen@holocen.hu 
Adószám: 19931401-1-05