Holocén Természetvédelmi Egyesület
„Humán szolgáltatások fejlesztése nemzetközi együttműködésben a kultúráért, a fiatalokért"
EFOP-5.2.2-17 -2017-00064

A FÖLD VILÁGNAPJA 2019

Idén 18. alkalommal szerveztük meg a Föld Világnapja rendezvényt az erdélyi partnerszervezetünkkel valamint a hajdúböszörményi Zöld Kör képviselőivel.

Változatos tevékenységeken vehettek részt a helyi Silvanus Ökológiai Egyesület (SÖE) és a miskolci Holocén Természetvédelmi Egyesület (HTvE) által a Föld napja alkalmából immár 18. alkalommal megrendezett program résztvevői a kalotaszentkirályi Ady Endre Iskolában.

A Föld napját április 22-én tartják világszerte – ebből az alkalomból különféle eseményeket rendeznek, melyekkel felhívják a figyelmet bolygónk természeti környezetének megóvására –, ám ez idén egybeesik húsvét hétfővel, ezért sok helyen előrehozták a Föld napi programokat. Kalotaszentkirályon pénteken került sor a hagyományos környezeti, környezetvédelmi eseményre. Péter György Árpád kalotaszentkirályi alpolgármester, a Silvanus Ökológiai Egyesület elnöke lapunkat arról tájékoztatta, hogy a szervezők idén márciusban esszépályázatot hirdettek az 5-8. osztályos diákok számára Az én édes ökootthonom címmel, melyre háromfős csapatok jelentkezhettek a kaloszentkirályi, bánffyhunyadi, körösfői, szilágylompérti, valamint a magyarországi kunadacsi és zsámbóki iskolákból. Ugyanezzel a címmel rajzpályázatot is hirdettek két kategóriában, elemis és általános iskolás diákoknak.

 

 

Elérhetőségünk:

3525 Miskolc, Kossuth u. 13.;
Tel: 46/508-944;
E-mail: holocen@holocen.hu 
Adószám: 19931401-1-05