Holocén Természetvédelmi Egyesület
„Humán szolgáltatások fejlesztése nemzetközi együttműködésben a kultúráért, a fiatalokért"
EFOP-5.2.2-17 -2017-00064

A hajdúböszörményi Zöld Kör és a miskolci Holocén Természetvédelmi Egyesület jóvoltából változatos tevékenységeken vehettek részt a tanulók.

A legkisebbek különböző állatokkal ismerkedhettek kifestős tevékenység keretében, a nagyobbak Fenntartható fejlődés, tudatos életmód és Zöld otthon címmel kiállításokat tekinthettek meg, valamint környezetismereti játékok-totók révén a világ növény- és állatvilágának természetes élőhelyeit fedezhették fel.

A túlnyomó többségében magyarok lakta Kolozs megyei település iskolájának valamennyi diákját megszólító rendezvényen a hagyományos Föld napi fasor helyett idén a tanintézet udvarán kisparkot ültettek be magnóliával, örökzöld fafélékkel. E tevékenységbe a bánffyhunyadi Octavian Goga Elméleti Líceum 11. osztályos tanulói is bekapcsolódtak. A pályázatra beérkezett tizenhét dolgozat közül tizenkettőt díjaztak, a csapatok plakát formájában mutatták be munkájukat; az esszépályázatos nyertesek ez év augusztusában ingyenes ökotáborban vehetnek részt.

A Kalotaszentkirályt tizenhat éve működő Silvanus Ökológiai Egyesület elsődleges célja a Kalotaszeg néprajzi tájegység, az Erdélyi-szigethegység és más földrajzi tájegységek fenntartható fejlődésének támogatása, a környezetvédelem, a lakosság ökológiai nevelése, valamint a fiatalok kezdeményezéseinek és a civil szervezetek fejlődésének támogatása.

 

 

Elérhetőségünk:

3525 Miskolc, Kossuth u. 13.;
Tel: 46/508-944;
E-mail: holocen@holocen.hu 
Adószám: 19931401-1-05