Holocén Természetvédelmi Egyesület
„Humán szolgáltatások fejlesztése nemzetközi együttműködésben a kultúráért, a fiatalokért"
EFOP-5.2.2-17 -2017-00064

 A Holocén Természetvédelmi Egyesület konzorciumban benyújtott EFOP Transznacionális együttműködések (szlovák-román-magyar) pályázatnak köszönhetően tanulmányutak, tapasztalatcsere, műhelymunkák, hálózatépítés, adatbázis kialakítása, képzések és konferenciák kerülnek megvalósításra. Ennek apropóján bemutatkozásra adunk lehetőséget a jó gyakorlatoknak és partnereknek.

2003. február 17-én 23 alapító tag részvételével Kalotaszentkirály-Zentelkén megalakult a SILVANUS ÖKOLÓGIAI EGYESÜLET (SÖE).

Az egyesület elsődleges célja a Kalotaszeg néprajzi tájegység, az Erdélyi Szigethegység és más földrajzi tájegységek fenntartható fejlődésének támogatása, kulturális és szociális szolgáltatások, környezetvédelem, a lakosság ökológiai nevelése, valamint a fiatalok kezdeményezéseinek és a civil szervezetek fejlődésének támogatása. Szándékuk a hazai és külföldi kormányzati és civil szervezetekkel, intézményekkel, csoportokkal történő együttműködés.

Támogatta a hasonló célirányultságú szervezeteket. A SÖE legfőbb célja az egészséges környezetben élő egészséges ember, aki biztosítja a társadalom fenntartható fejlődését. Szerveződése és működése során a SÖE a kezdeményezés, a felelős beavatkozás és együttműködés, az önkéntesség, a barátság, a kölcsönös tisztelet és támogatás, az átláthatóság, a méltányosság, a versenyképesség, a felelősség, az elvszerűség, a törvényesség és a tartósság elveire alapoz.

 

Tevékenységek:

  • 2003. április 29. – a Föld-világnapján iskolai szintű rendezvény

  • Kistérségek fejlesztése – konferencia-sorozat – Biharremete, Kalotaszentkirály-Zentelke, Nyárádszereda, Nagybánya

  • Turista üdvözlőtábla elhelyezése a falu bejáratánál

  • Részvétel pályázatíró továbbképzésen - Marosvásárhely

  • 2003 novemberében egy új parkot létesítése a településen

  • 2004. április 17 – a Föld-világnapja alkalmából kistérségi szintű rendezvény szervezése

  • 2004 óta folyamatosan együtt dolgozik a Holocén Természetvédelmi Egyesülettel, valósít meg rendezvényeket, táborokat; 2004. július 19-23: az első tábor Kalotaszentkirály-Zentelkén, a Kő-hegy alatt, kulturális és ökoturisztikai tematikájú volt) - a környék turisztikai nevezetességeit bemutató és leíró (térkép és rövid jellemzések angol, román és magyar nyelven) információs tábla elhelyezése faluban;

  • Hátrányos helyzetű gyerekek szabadidős tevékenységének szervezése;

  • Kulturális és hagyományőrző rendezvények szervezése és lebonyolítása (tánctábor, Csipkefesztivál stb.).

 

 

Elérhetőségünk:

3525 Miskolc, Kossuth u. 13.;
Tel: 46/508-944;
E-mail: holocen@holocen.hu 
Adószám: 19931401-1-05