Holocén Természetvédelmi Egyesület
„Humán szolgáltatások fejlesztése nemzetközi együttműködésben a kultúráért, a fiatalokért"
EFOP-5.2.2-17 -2017-00064

A 1991-ben alakult SOSNA polgári társulás küldetése, összekötni és aktivizálni az embereket azzal a céllal, hogy támogassák és megvalósítsák az ökológiai problémák alternatív megoldási modelljeit, elsősorban lokális és regionális szinten. Az Ökocentrum Kissárosfalucskán (Družstevná pri Hornáde), Kassátol 12 km északnyugatra található.
A Ökocentrum egészséges, esztétikus, alacsony költségű, alacsony energiafogyasztású, természetes házként működik. A SOSNA Ökocentrum egy olyan bemutató-oktató központ, amely az ökológiai építészeti szabályok és a fenntartható fejlődés szabályai szerint van felépítve és működtetve. Hasonló központok azért nagyon fontosak, mert az emberek látni akarják azokat a működő, hatékony és jó megoldásokat, amelyek nemcsak gazdaságosak, de fenntarthatóak is.

Az egész Ökocentrum és a hozzá tartozó nagy biokert a látogatók számára inspiráló példaként szolgál. Mindenki láthatja, hogyan lehet ilyen módon kertészkedni. Noha a SOSNA ökológiai központ egyik fő látványossága a dombház, de az oda látogatókat a környezetvédelemmel, a megújuló energiák felhasználásával kapcsolatos nyári táborokkal, előadásokkal, szemináriumokkal, képzésekkel, túrákkal, a gazdaságban termelt zöldségekkel és gyümölcsökkel várják egész évben.
2010-től itt van a SOSNA-nak a székhelye, irodája és itt szervezi a tevékenységeit is.

 

 

Elérhetőségünk:

3525 Miskolc, Kossuth u. 13.;
Tel: 46/508-944;
E-mail: holocen@holocen.hu 
Adószám: 19931401-1-05