Holocén Természetvédelmi Egyesület
„Humán szolgáltatások fejlesztése nemzetközi együttműködésben a kultúráért, a fiatalokért"
EFOP-5.2.2-17 -2017-00064

Készülő kiadványunk előre láthatólag 7-8 jó gyakorlatot mutat majd be, magyarországi - romániai - és szlováliai civil szervezetek példáin keresztül tárja az olvasó elé a kulturális, közösségi-, és környezetvédelmi területeken kiemelkedő példákat, gyakorlatokat, módszereket és ötleteket. A kiadvány a hazai jó példák tárháza mellett a határon túli értékeket is figyelembe veszi, amolyan útikaluz funkcióval is kiegészül, hogy az emberek figyelmét e településeken lévő értékeket felé fordítsa, és cselekvő részesei legyenek az itt fellelhető programoknak. A jó példák az összegyűjtésén túl a kulturális értékek ápolása, a közművelődés háttérbe szorulásának ellensúlyozása - legfőképp a fiatalok körében - a másik célja.

A gyűjtemény elkészülte a Humán szolgáltatások fejlesztése nemzetközi együttműködésben a kultúráért, a fiatalokért című EFOP 1.5.2 pályázati felhívás által készülhetett el. A projekt során a Holocén Természetvédelmi Egyesület együttműködött Parasznya Község Önkormányzatával, aki hangsúlyt fektet a helyi értékek, hagyományok ápolására, a fiatalok nevelésére.

Az eszközök között fontos szerepet kap a nemzetközi együttműködés melyben a projektpartnerek együttműködő partnerei Szlovákiából a SOSNA (Közös projektek: 1996-tól) és a Taviklub Polgári Társulat.

A célok eléréséhez a projektpartnerek az alábbi eszközöket tervezik felhasználni: kutatás, tapasztalatcsere, tanulmányutak, műhelymunkák, hálózatépítés, adatbázis kialakítása, képzések és konferenciák.

 

 

 

 

Elérhetőségünk:

3525 Miskolc, Kossuth u. 13.;
Tel: 46/508-944;
E-mail: holocen@holocen.hu 
Adószám: 19931401-1-05