Holocén Természetvédelmi Egyesület
„Humán szolgáltatások fejlesztése nemzetközi együttműködésben a kultúráért, a fiatalokért"
EFOP-5.2.2-17 -2017-00064

 

 

Elérhetőségünk:

3525 Miskolc, Kossuth u. 13.;
Tel: 46/508-944;
E-mail: holocen@holocen.hu 
Adószám: 19931401-1-05

 

 

Tanulmányút a Miskolci Factory Sportarénába

Helyszín: Miskolc - Vasgyár - Factory Sportaréna

Időpont: 2018.10.26

Miskolc városában élő fiatalok testi, lelki és szellemi fejlődését segítik, olyan lehetőségeket kínálva, amelyek kevésbé vagy egyáltalán nem finanszírozottak az állami szektorból. Nagy részük hátrányos helyzetű családból származik, akiknek szüleik alkoholisták, és menekülnek otthonról vagy rossz társaságba keveredtek. Ezek a fiatalok halmozottan érzékenyek, keresik a kihívásokat, szeretik valamivel felhívni magukra a figyelmet, még nagy kockázatok árán is. Ma igen fontos teendő a közösségfejlesztés, a munkára való nevelés, a fiatalok lelki egyensúlya. Környezetvédelemre is kiemelt figyelmet fordítanak – fásítás, újrahasznosított utcabútorok és kerékpáros programok által.

A fiatal önkéntesek toborzása folyamatos, a csatlakozás lehetősége mindenki számára adott.

  • A csarnok alagsorában található 500 férőhelyes klubhelyiség állandó fellépési, bemutatkozási lehetőséget kínál a Miskolc és környéke fiatal zenészei számára. A klub különlegessége hogy belső enteriőrje és berendezései, egy a Miskolci Városi Közlekedési Zrt. által használt utolsó Ikarus típusú busz elemeiből állnak össze. A koncertterem állandó hang-és fénytechnikával installált, jó akusztikával nyújt igényes szórakozási lehetőséget a fiatalok számára. Az élőzenei koncertek mellett az elektronikus zenét kedvelők is szórakozhatnak, helyi és vendég DJ. – k mixeire. Az alagsorban helyet kap egy paintball pálya is.
  • Parkban: BMX, gördeszka, görkorcsolya legfontosabb elemeit: Spine mini és nagy Funbox, wallride, mini félcső, csúszó boxok.
  • A csarnokban mászófal, óriástrambulin, ping-pong és csocsóasztal és szálláshely teszi színesebbé a kikapcsolódási lehetőségek tárházát.
  • Skate Parkban: a régió legnagyobb szivacsgödre. Az extrém sportok szerelmesei számára a Skate Park sokféle igényt kielégít. Elhagyatott parkok, lelakott lépcsők és korlátok helyett itt egyedülálló underground hangulat mellett, baráti környezetben tanulhatod meg a gördeszka, görkorcsolya és kerékpáros trükköket, figurákat.

    A programot az EFOP-5.2.2-17 – Transznacionális együttműködések, Humán szolgáltatások fejlesztése nemzetközi együttműködésben a kultúráért, a fiatalokért c. pályázatból valósítottuk meg.